Skip to main content

Putkistojen kuvaus

Putkistokameralla nähdään monitorista vaivattomasti, mitä esim. putken sisässä on ilman, että putkia tarvitsee saada esiin. Viemärikuvauksessa putkisto on ensin pestävä imupaineautolla, jotta kameran kuvapää näyttäisi jotain. Kamerapäätä on turha työntää likaiseen viemäriin: kamerapää on loassa, putkiston saumat, mahdolliset halkeamat yms. tärkeät yksityiskohdat (jonka takia kuvaus tehdään) jäävät näkemättä. Kuvaus ilman pesua/imua on turhaa.

Syitä putkistojen kuvaukseen on monia. Viemärit altistuvat monille erilaisille syövyttäville aineille päivittäin. Viemäreissä voi olla halkeamia, saostumia, kovettumia, sortumia tai tukoksia. Tiivisteet voivat haurastua. Vanhoissa valurautaputkissa on lyijyliitoksia, ja lyijyä voi olla pursunut liitokseen paakuksi. Tämä luonnollisesti vaikeuttaa viemärin toimintaa.

Putkistokuvauksen avulla selvitetään putkiston jäljellä oleva elinikä sekä huollon tai remontin tarve ja voidaan estää esim. vesivahingon tapahtuminen. Kuvauksen avulla saadaan hyvin selville, millaisia remontointimenetelmiä tarvitaan. Putkistokuvaus kannattaa tehdä, jos kyseessä on vanha talo, epäillään, että viemäri ei ole ehjä, tai hajuhaittojen tai viemärin tukkeutumistaipumuksen perusteella. Myös uudet, vasta valmiiksi saadut putkistot kannattaa kuvata. Näin varmistetaan, että putket on asennettu vaatimusten mukaisesti ja selvitetään, onko putkissa mahdollisesti rakennusjätettä.

Tätäkin tehdään: putkistokameralla voi myös kuvata hormeja, kanavia ja esim. ahtaita rakenteita.

Ota yhtettä / pyydä tarjous